Perennapuisto (ei akt.)

Perennapuisto, aktiivinen lajiston ylläpito loppunut

Puistossa on monivuotisia ruohovartisia koristekasveja, kivikko-, kosteikko- ja ryhmäperennoja sekä joitakin pensas- ja puulajikkeita. Penkeillä voi kiireettä ihastella eri lajien yksittäistä kauneutta sekä myös eri lajikkeiden kukkaloiston harmoniaa puiston suihkulähteen rauhallisen solinan säestämänä.

Puistossa on runsaasti eri perennalajiketta. Lajivalikoimasta löytyy paitsi tavallisimpia lajikkeita niin myös vanhoja, jo osin unohdettuja perennoja, joita ennen vanhaan löytyi ”mummon mökkien” pihoista. Väriloisto puistossa muuttuu jatkuvasti eri lajien puhjetessa kukkaan lajikkeille tyypilliseen kukinta-aikaan. Nähtävää riittää keväästä syksyyn.

Puisto on kooltaan 0,7 hehtaaria ja sijaitsee Kunnanviraston ja Liikekeskuksen välissä.  Perennapuiston toteutti vuosina 1997-2000 Perennaario-hanke, joka oli pääosin Työvoima- ja elinkeinokeskuksen rahoittama, muina osapuolina olivat Halsuan kunta sekä kasvit toimittanut Venetjärven Taimisto. Puistoon pääsee tutustumaan kävijälle sopivaan aikaan. Sisäänkäynti puistoon on Liikekeskuksen piha-alueelta.