Palaa kohteeseen Palvelut

Maaseutu ja elinkeino

Maaseututoimesta vastaa Lestijärven kunnan hallinnoima yhteistoiminta-alue, johon kuuluvat Halsua, Kannus, Kaustinen, Lestijärvi, Perho, Toholampi ja Veteli. Yhteistoiminta-alueesta käytetään lyhennettä KaseKa eli Kaustisen seutukunta ja Kannus. Palvelut hoidetaan muuttuvassa ympäristössä tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti tiedotusta ja koulutusta korostaen.

Maaseutulautakunnan päätökset

Elinkeinojen kehittämisestä vastaa kunnanhallitus yhteistyössä eri sidosryhmien ja kuntalaisten kanssa. Tuulivoima ja kaivosteollisuuden kehittäminen on nosteessa Halsuan alueella. Metsähankkeen ja turpeen tuottaminen ja käyttäminen on laajaa sekä turkistuotanto kehittynyttä.

Elinkeinorakenne

35 % alkutuotanto
23 % jalostus
39 % palvelut
3 % tuntematon

Halsuan kunnan maaseututoimisto

Maaseutuasiamies
Jussi Karhulahti
puh. 040 680 2215

Lomituspalvelut
Halsua kuuluu lomituspalveluiden Toholammin paikallisyksikön alaisuuteen.

Halsuan johtava lomittaja
Tuula Pulkkinen
puh. 040 151 9014
tuula.pulkkinen(at)toholampi.fi

Yritysneuvonta

Kaustisen seutukunnan, KASE Yrityspalvelu 

Seutukuntaan kuuluvat Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Toholampi ja Veteli. Yrityspalvelun asiakkaita ovat seutukunnan yrittäjät ja yritystoimintaa suunnittelevat sekä maatalouden liitännäiselinkeinojen harjoittaja

Yritysneuvojat
Jarmo Finnilä, yrityskehittäjä, p. 050 337 3538

– Asiakkaina ovat pääosin kehittyvät ja kasvavat yritykset. Painopisteenä on toimivien yritysten liiketoiminnan kehittäminen. Jarmo avustaa yrityksiä tarpeiden mukaan esimerkiksi kasvuun, innovaatioihin, teknologiaan, kansainvälistymiseen ja investointeihin liittyen. Myös rahoitukseen, toimitiloihin, koulutukseen ja rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä Jarmon puoleen.
Erkki Laide, yritysneuvoja, p. 044 561 2154
– Asiakkaina ovat pääosin aloittavat ja muutostilanteissa olevat yrittäjät sekä myös toimivat yritykset tarpeen mukaan. Aloittavien yritysten neuvontaan sisältyy mm. yritysidean arviointia, liiketoimintasuunnitelman, kannattavuuslaskelmien ja asiakirjojen laadintaa sekä rahoitukseen ja tukiin
liittyviä selvityksiä ja hakemusten laadintaa. Erkki neuvoo yrityksiä myös muutostilanteissa esimerkiksi
omistajanvaihdoksiin ja yrityskauppoihin liittyvissä tilanteissa, taloudellisissa vaikeuksissa ja yritystoiminnan lopettamisessa.
Tomas Luoma, yrityskehittäjä, p. 040 656 5303
Timo Pärkkä, projektipäällikkö, p. 040 757 3519
– Toimii seudun yritysverkostojen ja toimialojen kehittämisessä. Timon tehtävän painopiste on avustaa seudun yrityksiä valmistautumaan alkaviin suurhankkeisiin.

Sähköpostit etunimi.sukunimi@kaustisenseutukunta.fi

Linkkejä
Kaustisen seutukunnan yritysrekisteri
yrittäjät.fi -portaali
Yritystietojärjestelmä

Hankkeet
Seutukunnan hanketoiminta
Rahoitusta hankkeille/aloittaville alueen yrityksille Pirityisiltä